Ingrediente:
- 1 varza murata;
- 3 felii costita afumata;
- 1 ou;
- marar;
- chimen;
- 1 kg carne tocata de porc;
- 75 gr orez;
- 1 ceapa;
- 150 ml suc de rosii;
- piper macinat si boabe;
- sare.
Sos de rosii:
- 1 ceapa;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 150 gr rosii decojite in suc propriu;
- 1/2 lingurita zahar, la alegere;
- 1 lingura ulei.
Desfacem in foi varza murata si o spalam in apa calduta. Lasam apoi foile de varza in apa rece pentru 30 de minute, dupa care le mai spalam in cateva ape. Taiem foile de varza in dreptunghiuri, iar resturile se toaca marunt.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga ceapa tocata marunt, orezul, oul, mararul si 50 ml suc de rosii.
Fiecare dreptunghi de varza se umple cu aceasta compozitie apoi se ruleaza. Intr-o oala mare punem un strat de varza murata, apoi sarmalutele. Adaugam printre sarmale piperul boabe, chimenul, costita taiata cubulete. Adaugam restul de suc de rosii si apa cat sa acopere sarmalele.
Fierbem la foc mic 90 de minute, apoi dam la cuptorul incins pentru inca 30 de minute.
Intre timp se prepara sosul de rosii: ceapa tocata marunt se caleste in ulei, apoi se adauga 1-2 linguri de sos din oala cu sarmale. Cand ceapa este inmuiata se adauga rosiile cubulete si pasta de tomate. Lasam pe foc pana cand sosul scade. Trecem sosul printr-o strecuratoare si condimentam cu sare, piper si putin zahar.
Servim sarmalutele cu sosul de rosii.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu